نخستین جشنواره آب آشامیدنی معدنی ایران روز یکشنبه در چهارمحال و بختیاری در شهرکرد برگزار شد. مدیرکل روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران در این جشنواره گفت: آب معدنی ایران و چهارمحال و بختیاری با توجه ویژه به کیفیت و مهندسی ارزش، توان عرضه در بازارهای بزرگ جهان و رقابت با تولیدکنندگان جهانی را دارد.
سیدعلیرضا شجاعی یادآور شد: اطلاعرسانی، تبلیغات و ایجاد خوشههای صنعتی صادراتگرا در امر صادرات آب معدنی نقش مهمی برعهده خواهد داشت.
استاندار چهارمحال و بختیاری نیز گفت: توجه به توسعه آب معدنی در این استان بسیار حیاتی است و در سند ملی استان نیز برآن تاکید شده است. رجبعلی صادقی افزود: توسعه شرکتهای بستهبندی آب معدنی در چهارمحال و بختیاری با تصویب خوشه صنعتی صادراتگرای آب معدنی، این استان را به بزرگترین تولیدکننده آب شرب در کشور تبدیل میکند.به گفته وی، 10 درصد آب شیرین ایران در چهارمحال وبختیاری تولید میشود و باید آب شرب از آب بخش کشاورزی و فضای سبز جدا باشد.
وی تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری توان توسعه 200 هزار هکتار اراضی کشاورزی و تولید یکصد هزار تن ماهی سردآبی را دارد و باید از منابع آب برای سه بخش آب معدنی، توسعه شیلات و باغبانی استفاده کرد. صادقی یادآور شد: خوشه صنعتی و احداث نخستین شهرکهای آب معدنی ایران در دیمه کوهرنگ باعث توجه بیشتر به توسعه بستهبندی آب معدنی در چهارمحال و بختیاری شده است.
رییس سازمان صنایع و معادن چهارمحال و بختیاری نیز گفت: اکنون 40 واحد بستهبندی آب معدنی با بیش از 20 درصد پیشرفت فیزیکی در سطح استان در دست احداث است و تولید 5/5 میلیارد لیتر معادل 55 درصد آب معدنی کشور با دو هزار و 460 میلیارد ریال سرمایهگذاری پیشبینی شده است.
رحمان کرمی اظهار داشت : با بهرهبرداری از این تعداد طرح، زمینه اشتغال دو هزار نفر در چهارمحال و بختیاری به صورت مستقیم فراهم خواهد شد.
رییس سازمان بازرگانی چهارمحال وبختیاری نیز گفت: وجود چشمهسارهای بزرگ در این استان، زمینه مطلوب سرمایهگذاری در بخش بستهبندی آب را فراهم کرده است.
حسن طاهری یادآور شد: چنانچه جمعیت جهان به 9 میلیارد نفر افزایش یابد، نیاز مصرفی این جمعیت به 82 درصد آبهای روان جهان خواهد بود و این امر توجه به بستهبندی آب را افزایش میدهد.رییس مرکز تحقیقات آب دانشگاه شهرکرد و دبیر این همایش نیز گفت: سالانه 5/1 میلیارد مترمکعب آب در استان مصرف میشود.
دکتر حسین صمدی بروجنی افزود: 95 درصد از آب مصرفی در چهارمحال و بختیاری در بخش کشاورزی و مابقی در بخشهای شرب است و 73 درصد آب مورد نیاز از منابع زیرزمینی و مابقی از آبهای سطحی و روان آبهاست.
وی، با اشاره به وجود 9 واحد بستهبندی آب در چهارمحال و بختیاری گفت: این تعداد 438 هزار مترمکعب آب معدنی تولید میکنند و با صدور موافقت اصولی برای 112 واحد بستهبندی آب میزان تولید آب معدنی به 13 میلیون مترمکعب افزایش مییابد و نسبت به وضع موجود 26 برابر خواهد شد.
صمدی با بیان اینکه از هزار چشمه آب استان، تعداد چشمههای آبی معدنی شناسنامه دار استان 246 حلقه است، اظهار داشت: چهار چشمه بزرگ آب معدنی دیمه در کوهرنگ، باغرستم در بهشتآباد اردل، چمشه سفید در بروجن و سندگان در لردگان مهمترین ذخایر آب معدنی ایران هستند.
رییس مرکز تحقیقات آب دانشگاه شهرکرد افزود: چشمه آب معدنی باغ رستم بهشت آباد بهترین آب در خاورمیانه را دارد و میزان درآمد ناخالص حاصل از سرمایهگذاری در بخش آب معدنی دو میلیون ریال در هر مترمکعب است.
دبیرعلمی این جشنواره افزود: درآمد ناخالص حاصل از بستهبندی ازیک مترمکعب آب معدنی در سال دو میلیون ریال محاسبه شده است که بیش از درآمدهای ناخالص شیلات، باغداری و انرژیهای برق آبی در استان چهارمحال و بختیاری است.
مهدی نجاتنیا رایزن بازرگانی ایران در عراق نیز در این جشنواره با اشاره به نزدیکی استان چهارمحال و بختیاری به عراق افزود: اگر تولیدکنندگان آب معدنی استان به صورت سازمانیافته حضور مستقیم در بازار عراق داشته باشند و آبهای معدنی را در بستهبندی 10 تا بیست لیتری با قیمت مناسب و مداوم عرضه کنند به راحتی بازار پرسود عراق را در دست خواهند گرفت.
در این جشنواره دوروزه کارشناسان، استادان و اعضای هیاتهای علمی دانشگاهها مقالاتی درباره ساماندهی تولید و صادرات آب، کاهش هزینه های تولید و ایجاد خوشههای صادراتی ارائه کردند و کارشناسان سازمان توسعه تجارت ایران و استادان دانشگاه در زمینه آب معدنی و نیازهای جهانی آن بحث و تبادل نظر کردند.
این همایش از سوی سازمان بازرگانی با حمایت سازمان توسعه تجارت ایران و با همکاری شرکت نمایشگاهی تیام و پیام برپا شد.
ارسال شده در ۱۳۸٧/٥/٦